Bizi Arayın
+90 553 343 88 15
Bizi ziyaret edin
Horozluhan Mah. Güvenilir Sok. No:112 Selçuklu/Konya
+90 553 343 88 15
Horozluhan Mah. Güvenilir Sok. No:112 Selçuklu/Konya
Horozluhan Mah. Güvenilir Sok. No:112 Selçuklu / KONYA
0 850 474 49 32
info@konforotomasyon.com
Turnike geçiş sistemleri, kullanıldıkları alandaki geçiş trafiğini kontrol eden güvenlik ekipmanlarıdır. Tasarımlarında bulunan yazılım ve donanımların uyumuyla beraber, alandaki giriş çıkışları kontrol altına almakla görevlidirler. Bu sayede kullanım alanları oldukça çeşitli olabilir. Çok farklı alanlarda kullanılıyor olmalarından dolayı, birden fazla çeşidi de mevcuttur. Her turnike geçiş sisteminin kendine has özellikleri ve avantajları vardır. Çoğunlukla tercih edilen turnike geçiş sistemlerinden bazıları şunlardır:
Bel tipi turnike geçiş sistemleri, adından da anlaşılacağı üzere yüksekliği bel hizasında olan geçiş sistemi çeşididir. Bazı alanlarda “Tripod turnike” ismiyle de bilinir. Bu geçiş sistemleri, günümüzde en çok kullanılan turnike sistemlerinden birisidir. Giriş – çıkışları kontrol eden ve açılıp kapanan 3 adet kolu bulunur.
Bel tipi turnike sistemlerine jeton ya da kart sistemleri de entegre edilebilir. Gerek pratik olması gerekse küçük boyutlu olmasına rağmen oldukça fonksiyonel kullanım sunması sayesinde çok sayıda alanda yoğun olarak kullanılabilir.
VIP turnike geçiş sistemleri, diğer sistemlere nazaran daha farklı bir amaçla kullanılır. Bel tipi turnike sistemleri insan giriş çıkışı için kullanılırken, bu turnike çeşitlerini eşya taşımacılığı gibi işlemlerde kullanmak olanaksızdır. VIP turnike geçiş sistemleri, genişlik olarak daha uzundur. Bu sebeple eşya taşımacılığında kolaylıkla kullanılabilir.
VIP turnike geçiş sistemlerinin mekanik ve motorlu olmak üzere iki çeşidi vardır. Ayrıca VIP turnikeler sadece eşya taşımacılığı için kullanılmaz. Bazı tipleri bel tipi turnikeler gibi halka açık değildir ve sadece belirlenmiş kişilerin kullanımına da sunulabilir.
Hızlı geçiş turnike sistemleri genellikle havaalanı gibi geçiş işlemlerinin hızlı olduğu alanlarda kullanılır. Donanımları ve yazılım sistemleri çok daha hızlı ve stabil çalışır. Bu sayede metro gibi kalabalık alanlarda hızlı geçiş işlemlerini kontrol etmek amacıyla kullanılır.
Hijyen turnike sistemleri, adından da anlaşılacağı üzere hijyen sağlamak amacıyla kullanılan sistemlerdir. Bu turnike çeşitleri, geçiş yapan kişinin ellerinin dezenfekte edilmesi gibi hijyenik işlevleri yerine getirir. Gıda sektörü gibi hijyenin önem arz ettiği alanlarda sıklıkla tercih edilir.
Boy tipi turnike sistemleri, güvenliğin daha üst düzeyde olduğu alanlarda kullanılır. Boyut olarak büyüktür ve bir insanın geçebileceği uzunlukta üretilir. Genel olarak resmi daire ve konsolosluk gibi sıkı güvenlik ihtiyacının olduğu bölgelerde yoğun olarak kullanılır.
Turnike geçiş sistemleri, teknolojik bir temele dayalı olmalarından dolayı sürekli olarak gelişme gösterir. Geçiş sistemlerinde kullanılan donanım ve yazılım ürünleri her geçen gün hızla değişmektedir. Turnike geçiş sistemlerinin neredeyse her çeşidine, tarama teknolojileri de entegre edilebilir.
Turnike sistemleri parmak izi okuyucu, kartlı geçiş ve yüz tanıma özellikleriyle beraber kullanılabilirler. Bu teknolojiler ile kullanılan turnike sistemleri, sadece giriş – çıkışları kontrol etmez, aynı zamanda var olan giriş – çıkış trafiğinin kaydını da tutabilir. Bu sayede de giriş çıkış işlemlerinin geriye dönük analizi yapılabilir ve güvenlik seviyesi artırılabilir. Turnike sistemleri ile entegre olarak kullanılabilen özelliklerin her geçen gün sayısı artmaktadır.
Turnike sistemi kullanımının pek çok avantajı bulunur. Bu avantajlar, turnike sistemlerinin daha işlevsel ve uzun vadeli kullanılabilmesini sağlar. Turnike sistemlerinin avantajlarından bazıları şu şekilde özetlenebilir: